Vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka - CHURCHGISTS.COM (2023)

Att välja vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka kan vara utmanande. Klädkoden är formell, människorna du kommer att stå bredvid är dina vänner och släktingar, och du vet att du kommer att sticka ut i ett hav av svart. Med riktlinjer för korrekt klädsel och accessoarer hoppas jag att du med säkerhet kan gå in i en kyrklig bröllopsceremoni "klädd för att imponera" utan att känna dig oförstående. Läs vidare för vad du ska ha på dig för ett kristet bröllop och vad du ska ha på dig på ett bröllop i katolsk kyrka.

Alla gillar inte bröllopsceremonier, är inbjudna till varje bröllop eller vill spendera hundratals dollar på en klänning. Om du befinner dig i en av dessa situationer, här är några sista minuten-tips om vad du ska ha på dig till en bröllopsceremoni i en kyrka.

Du kanske är intresserad av att veta hur du bäst bär dina kläder till en bröllopsceremoni i en kyrka. Du kanske inte ens har tänkt på det innan du såg rubriken på det här blogginlägget, men du skulle definitivt uppskatta att ha den information jag ska dela med dig av.

I en ordentlig vigselceremoni är det viktigt att se till att din outfit är lämplig för lokalen och andra gäster. Här är några tips på vad du ska ha på dig till en bröllopsceremoni i en kyrka.

 • En långärmad klänning eller kjol med strumpbyxor eller ogenomskinliga leggings under
 • En kavaj eller tröja över din klänning (valfritt)
 • Stängda skor

Att klä sig för en bröllopsceremoni i en kyrka kan vara knepigt, eftersom du vill ha respekt för utrymmet och inte bära något som kan få dig utsparkad (som inga klackar). Men samtidigt vill du inte se ut som om du ska på söndagsbrunch istället för bröllop!

Här är några tips för att komma på vad du ska ha på dig.

 1. Undvik vita eller krämfärgade kläder, som är reserverade för tärnor och andra speciella gäster i vissa kyrkor.
 2. Om du bär en kjol eller klänning som har en öppen rygg, se till att den är tillräckligt lång så att ingenting syns när du sätter dig ner – och var försiktig med hur lågt skuren den är om den är ärmlös eftersom detta också anses olämpligt på vissa ställen .
 3. Bär bekväma skor som inte låter när du går på trägolv (som balettlägenheter).

Här på Churchgists har du en mängd relevant information om lediga kyrkliga bröllopskläder, vad du ska ha på en bröllopsmottagning, vilken typ av klänning du ska ha på ett bröllop och mycket mer. Ta dig tid att besöka vår webbplats för mer information om liknande ämnen.

vad man ska ha på sig för ett kristet bröllop

När du är inbjuden till en bröllopsceremoni i en kyrka är det bäst att klä dig konservativt. För kvinnor betyder det att de bär en klänning eller kjol. Lämplig längd för kjolar och klänningar är knälång eller golvlängd. Det är också bättre att fållen är A-linje än rak. Män kan bära antingen kostym eller smoking med knappade skjortor och slipsar (eller flugor).

Bär en klänning eller kjol

När du plockar ihop din outfit, tänk på en klänning eller kjol. En klänning eller kjol är det mest traditionella alternativet för kyrkbröllop, och det kommer att vara bekvämt att bära under en hel ceremoni. Dessutom behöver du inte oroa dig för att vara överklädd om alla andra bär jeans och T-shirts!

Om du vill ha något mer formellt än en klänning eller kjol (och är villig att spendera mer), överväg att para ihop din outfit med en kavaj istället för en kofta. Detta kommer att ge din look mer struktur utan att bli för täppt. Om du föredrar något ännu mer elegant, välj antingen en bolerojacka eller en kostymjacka över din klänning eller kjol.

Bär neutrala färger

När du bestämmer vad du ska ha på dig till ett kyrkbröllop är det viktigt att tänka på att ceremonin kommer att hållas i en kyrka. Det betyder att du bör undvika att bära kläder med starka eller flashiga färger. Du bör inte heller bära vita eller svarta kläder eftersom båda dessa färger är förknippade med begravningar och död, vilket inte är lämpligt vid en bröllopsceremoni. Om möjligt, försök att hitta något som är mer neutralt i färg och mönster – som marinblått eller brunt – så att din outfit kan bäras igen utan att se malplacerad ut.

Bär lämpliga skor

Om du planerar att bära klackar, välj ett par som är bekvämt och lämpligt för tillfället. Kilar är ett annat bra val om du är mellan höjder. Om du däremot är kort eller lång och inte kan ha klackar utan att känna dig obekväm, välj platt istället. Undvik flip-flops till varje pris - de kan vara söta, men de är inte lämpliga för kyrkbröllop!

Lägenheter ser bra ut med långa klänningar och kjolar; prova att experimentera med olika stilar av platta skor för att se vad som ser bäst ut på din kroppstyp. Du kan också lägga till höjd till byxklädsel genom att bära kilar eller till och med höga klackar! Använd det här tillfället för att ta reda på vilken typ av sko som passar din stil bäst så att nästa gång det är ett evenemang som kräver högtidlig klädsel kommer det inte att vara så svårt att bestämma vilka skor som passar bäst med vilken outfit (särskilt om det inte finns många alternativ tillgängliga!).

Undvik att bära mönster

När du bestämmer dig för vad du ska ha på dig till en bröllopsceremoni i en kyrka, undvik att bära mönster. Mönster är distraherande och kan vara för högljudda eller för upptagna. Om du har en mönstrad klänning eller kostym, se till att den inte är för djärv.

Täck dina axlar

Din outfit ska täcka dina axlar, såväl som toppen av dina armar. Det betyder att det är bäst att undvika axelbandslösa toppar, kortärmade skjortor och lågskurna toppar. Du kan också välja att bära ett linne eller klänning med spaghettiband om du är bekväm med det – se bara till att de är tillräckligt långa för att täcka dina bh-band!

Om du inte vill vara ärmlös men ändå vill ha en öppen rygglook (som en spetstopp) så överväg att bära något som har en hög urringning eller en grimma i stället. Det kommer att ge samma effekt utan att avslöja för mycket hud på ryggen.

Vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka - CHURCHGISTS.COM (1)

Satsa på en blygsam fåll

Din kjol ska vara blygsam, vilket innebär att du bör undvika korta kjolar, minikjolar och snäva kjolar. Du vill också se till att fållen faller precis ovanför eller under knät. Om du bär en klänning med korta ärmar och öppen rygg (vilket är typiskt för sommarbröllop), se till att dina armar är täckta av en axelryckning eller jacka.

Undvik korta ärmar

För ett kyrkligt bröllop är det viktigt att följa kyrkans klädkod om du är gäst eller medlem i just det samfundet. Om du inte är säker på vad detta är, fråga någon i förväg eller leta upp informationen på nätet. Vissa kyrkor kräver att kvinnor bär klänningar eller kjolar och blusar med ärmar minst tre fjärdedelar nedför överarmen; andra föredrar längre ärmar som täcker hela en arm (men under armbågslängden).

Om du vill visa upp lite hud genom att bära din ärmlösa favoritklänning, se till att den fortfarande är inom deras riktlinjer genom att se till att dess halsringning inte är för lågskuren och inte avslöjar för mycket dekolletage.

vad man ska ha på sig på ett bröllop i katolsk kyrka

Det är bäst att bära en konservativ klänning eller kjol till kyrkbröllop.

 • En klänning eller kjol är det bästa alternativet för ett kyrkbröllop. Kjolar bör bäras vid eller under knäet, liksom klänningar. Längre fålllinjer tenderar att se föga smickrande ut på bilder och är inte heller lämpliga för bröllop som hålls i kyrkor.
 • Neutrala färger är bäst när du väljer vad du vill ha på dig till en kyrklig bröllopsceremoni, men om du känner dig vågad, prova att bära en färg från topp till tå istället för att lita på en outfit med flera färger som kan krocka med varandra .
 • Skor måste vara lämpliga för att gå runt under tjänsten och tillräckligt långa klackar så att de inte visar upp någon del av din fot (eller ännu värre, flipflops). Undvik att bära skor med öppen tå; de kommer inte att matcha någon annans klädsel så de sticker ut som ömma tummar (och eventuellt distraherar alla andra från att uppmärksamma under ceremonin).
 • Undvik mönster som ränder eller prickar; de kan ibland vara distraherande eftersom de vanligtvis inte ses i vardagen utanför klädbutiker som säljer högtidskläder som balklänningar eller brudklänningar – vilket kan få dem att känna sig malplacerade vid en religiös tillställning som den här!
 • Se till att vilken topp du än väljer inte exponerar något ovanför dina axlar – detta inkluderar spaghettiband såväl som låga halsringningar på något mindre än ärmlösa toppar/skjortor/blusar (om inte annat anges av värden). Samma regel gäller även om det inte specificerats av någon annan i förväg – var alltid försiktig när du väljer en outfit, för även om folk kanske glömmer vad deras klädkod var tänkt att innebära i förväg finns det alltid någon som kommer ihåg efteråt vilket betyder att det fortfarande kan potentiellt få konsekvenser senare på vägen så det är bättre än förlåt här!
Vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka - CHURCHGISTS.COM (2)

casual kyrkliga bröllopskläder

Det är ofta så att när vi bjuds in till ett bröllop är en av de första sakerna att tänka på vad du ska ha på dig för att fira tillfället. Särskilt när ingen klädkod anges är det viktigt att se till att du bär en outfit som speglar tillfällets formalitet, och ofta finns det särskilda saker som både manliga och kvinnliga gäster måste tänka på, särskilt om bröllopet i fråga kommer att hållas i en kyrka.

Så, vad har du på dig på ett kyrkbröllop? Kyrkans bröllop kräver att gästerna respekterar religiösa konnotationer tillsammans med eventuella önskemål från brudparet. Så det rekommenderas vanligtvis att gästerna bär "söndag bäst" till ett kyrkbröllop. För män kan detta innebära en kostym med lämpliga skor och för kvinnor en outfit med en blygsam fåll och halsringning och täckta axlar.

Vanligtvis indikeras klädkoden för alla bröllop av formaliteten i inbjudan och beror på tid på dagen, plats och preferenser för det lyckliga paret.

Hur ska jag klä mig inför ett kyrkbröllop?
Du bör klä dig formellt men ändå elegant för ett kyrkbröllop. Det rekommenderas också generellt att bära en sjal eller täckmantel över axlarna.

Det är alltid bättre att "överklä sig" än att ta ett mer avslappnat tillvägagångssätt på ett bröllop (såvida inte brudparet specifikt har fått råd).

Bröllop är vanligtvis ganska formella firanden eftersom det finns många traditionella inslag som par ofta väljer att upprätthålla.

Traditionellt är bröllopskläder relativt formell, därav våra råd om vad man ska ha på sig på ett kyrkbröllop.

Om du är osäker på formaliteten i bröllopsfirandet du deltar i, skulle jag alltid råda dig att prata med det lyckliga paret för att be om deras åsikt.

Det är ganska vanligt att gäster på ett kyrkbröllop klär sig hur de vill, men tar med sig en jacka, halsduk eller sjal till kyrkans ceremonin.

Att täcka upp en lite mer avslöjande outfit ses som ett tecken på respekt i kyrkan.

Termen söndag bäst härstammar från artonhundratalet, där människors bästa kläder vanligtvis reserverades för speciella tillfällen och att gå i kyrkan.

Nuförtiden syftar frasen på formella kläder.

När jag går på vilket bröllop som helst, tycker jag verkligen om att titta på vad andra har på sig.

I helgen deltog vi i våra vänners bröllop – som hölls i en kyrka.

De flesta män som var närvarande var klädda i formella kostymer med slipsar och snygga skor.

Som det hände bar majoriteten av männen blå kostymer men vilken färg som helst – svart, grå, brun – skulle vara acceptabel för ett kyrkbröllop.

Kvinnorna bar en mängd olika outfitstilar.

Vissa bar snygga kjolar, blusar och jackor, andra var i högtidliga klänningar och några av de kvinnliga gästerna bar byxkostymer.

Jag blev förvånad över att se att några av gästerna bar halter-neck klänningar eller klänningar med mycket smala remmar.

Detta fick mig att fundera på om axlar måste täckas i en kyrka eller inte.

Så jag gjorde lite research. Läs vidare för att upptäcka vad jag hittade.

Behöver axlarna täckas i kyrkan?
När man deltar i en bröllopsmässa i en kyrka, rekommenderas (men inte påtvingas) att kvinnor bör täcka sina axlar. Detta är en lång tradition av blygsamhet under gudstjänster och skiljer sig beroende på kyrkan. Till exempel, under en katolsk bröllopsmässa, är det mer troligt att kvinnor förväntas täcka sina axlar.

Med det sagt betyder det inte att du inte kan bära en off-the-shoulder eller axelbandslös klänning på ett kyrkbröllop.

Tvärtom, i själva verket kan det bara krävas lite eftertanke och en rot runt i din garderob eller en tur till affären för att säkerställa att du har en jacka, sjal eller enkla kast att täcka dina axlar under den kyrkliga ceremonin av bröllopet dag.

Vissa kyrkor har en lite modernare syn på lämplig klädsel och därför är ärmlösa klänningar eller skjortor helt ok att bära.

Ofta kommer kyrkor att ha en webbplats där den här typen av information kan hittas så att gästerna kan planera sin outfit därefter.

Och, återigen, om det finns någon osäkerhet i ditt sinne om huruvida du ska täcka dina axlar eller inte vid ett kyrkligt bröllop, rekommenderar vi starkt att du söker vägledning av bröllopsparet i förväg.

Vad man inte ska ha på sig på ett kyrkbröllop
Som med alla formell händelse eller tillfälle finns det vissa saker att undvika att bära på ett kyrkbröllop. Dessa inkluderar träningsskor, sportkläder, mycket avslöjande outfits, badkläder, färgen vit (om det inte uttryckligen anges), denim, kläder som är slitna eller har hål i, svettningar och t-shirts.

Det säger sig självt att det bara ska vara bruden – eller brudarna – i vitt på bröllopsdagen.

Så kanske undvika den vita klänningen i din garderob. Även om det är vitt med mönster eller tryck på, skulle jag rekommendera att undvika för att inte orsaka några störningar.

Särskilt män bör undvika att bära träningsskor med sina kostymer.

Det ser inte bara dåligt ut, utan tränare anses vara informell klädsel av de flesta anläggningar – inklusive några barer, nattklubbar, restauranger och du gissade det – kyrkor.

En dresssko i antingen svart eller brun fungerar ofta bra.

Svettningar och sportkläder är inte heller lämpliga eftersom de bara är lite för avslappnade för ett tillfälle som ett bröllop.

Om du vill vara bekväm på bröllopet, välj istället en flytande klänning eller löst sittande skjorta.

På sin bröllopsdag borde förstås brudparet (eller någon annan kombination av dessa roller!) vara stjärnan i showen, så gästerna bör försöka undvika att bära en mycket avslöjande outfit på bröllopet.

Detta drar inte bara bort uppmärksamheten från det lyckliga paret, utan det kan ses som respektlöst i en miljö som en kyrka.

Denim är också ett no-no för bröllopskläder, eftersom det är mer en vardagslook, gästerna uppmuntras att anstränga sig med sitt utseende och därför uppmuntras att undvika en avslappnad denimlook.

Till sist
Bröllop är viktiga tillfällen i människors liv.

Formaliteten för de lyckliga parens vigsel kommer ofta att dikteras av formaliteten i inbjudan.

Hur som helst, att anstränga sig med din outfit som bröllopsgäst för ett kyrkbröllop är det bästa sättet att gå.

Och om du letar efter inspiration eller en speciell outfit, gå till Church Dress Collection på The Dress Outlet.

Tro mig, du hittar något där.

Och även om de uppfyller kriterierna, om du inte handlar där och bestämmer dig för att göra det någon annanstans, tänk på frasen Sunday Best när du väljer din outfit för ett kyrkbröllop.

Vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka

Om du deltar i en bröllopsceremoni i en kyrka är det viktigt att klä dig på ett sätt som visar respekt för lokalen.

Detta innebär att hålla mängden hud som exponeras till ett minimum och se till att dina kläder är lämpliga för dem runt omkring dig.

Om det är kallt ute, bär en kappa och halsduk eller handskar, men täck inte ansiktet helt – det här är fortfarande en offentlig plats och du vill kunna se vad som händer runt omkring dig.

Bär skor som är tillräckligt bekväma för att stå under långa perioder, och se till att de är rena för att inte smutsa ner mattan eller göra andra människor obekväma med smutsiga fotspår.

Slutsats

När man går på ett kyrkbröllop kan det vara svårt att veta vad man ska ha på sig. En bra tumregel är att du ska bära något som är lämpligt för massan. Om du är någon som klär dig anständigt under dina veckovisa besök i kyrkan, kommer detta förmodligen inte att vara något nytt territorium för dig. Om inte, kom ihåg att nyckeln är att respektera den religiösa miljön och att klä sig på rätt sätt.

Vad man ska ha på sig till en bröllopsceremoni i en kyrka - CHURCHGISTS.COM (3)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 26/09/2023

Views: 5955

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.