Vad man ska ha på sig på ett katolskt kyrkbröllop: guiden (2023)

12 april 2022

Bröllop är glada tillfällen, men dekan också vara stressandeför gäster som inte vet vad de ska ha på sig till ceremonin. Men katolska bröllop skiljer sig tillräckligt från andra bröllopsceremonier att bröllopsgäster kan behöva ytterligare vägledning om goda seder.

När du deltar i din nästa katolska bröllopsceremoni, att vetatraditioner, vad du ska förutse och rätt kläder och beteende bör hjälpa dig att slappna av och känna dig självsäker.

Vad är klädkoden för ett bröllop i den katolska kyrkan?

Den katolska kyrkan har inga specifika skrivna regler om "lämplig klädkod" för kyrkliga bröllop. Men kyrkliga ceremonier är vanligtvismer formellaffärer som kräver ordentlig uppmärksamhet på ditt mode.

Ta dina ledtrådar från inbjudan, tiden på dygnet och händelsetypen.

Till exempel bör män bära skjorta och slips för ceremonin i kyrkan, medan kvinnor alltid ska gå den blygsamma vägen och ta med sig en sjal att kasta över axlarna.

Måste jag klä mig anständigt vid ett katolskt bröllop?

När det gäller att delta i ett katolskt bröllop bör du vara medveten omnågra göra och inte görainnan den stora dagen. Vad det innebär att "klä sig anständigt" är en av de saker du bör utbilda dig om.

Låt dig inte luras att tro att att klä sig anständigt är lika med att klä sig tråkigt. Tvärtom, att klä sig anständigt innebär att man bär brudklänningar som är både attraktiva och bekväma samtidigt som man undviker att visa för mycket hud.

Det är till exempel emotkyrkliga principerför kvinnor att bära ett klädesplagg som exponerar större delen av deras överkropp. Som ett resultat bör du täcka dig med en trendig sjal när du väl kommer in i kyrkan.

Det är också bra att hålla sig borta från korta klänningar eller kjolar. Om längden på en klänning eller kjol är mindre än din armlängd när du vilar den vid din sida, är den i allmänhet för kort, och du bör bära något annat.

Vad man ska ha på sig på ett katolskt kyrkbröllop: guiden (1)

Föreslagna för dig:Bästa katolska italienska destinationsbröllopet

Kan du bära svart på ett katolskt bröllop?

Debatten överoavsett om det är svart eller inteär lämplig att bära på bröllop försvinner inte snart. Är det tillåtet att bära svart på ett katolskt bröllop? Ja, du kan bära din fantastiska svarta klänning.

Det är bara logiskt att du skulle tro att det skulle vara olämpligt att bära svart på ett katolskt bröllop.

Att bära svart på ett bröllop sågs en gång vara en passiv-aggressiv metod för att motsätta sig äktenskapet. Med tanke på att vi befinner oss i det tjugoförsta århundradet framstår det inte som rationellt att koppla färgen på kläderna till en äktenskapsinvändning.

Människor som har deltagit i katolska bröllop kommer att berätta att de har sett flera svarta kläder, särskilt på unga kvinnliga besökare, vid ett eller annat tillfälle. Om du fortfarande är tveksam till att bära svart men vill bära din lyxiga svarta ensemble, kan det ge dig den boost du behöver om du kompletterar den med färgglada accessoarer.

Eftersom förhållandena varierar är det också viktigt att avgöra om det finns några bekymmer om att bära svart till ditt bröllop. Svart kan fortfarande anses tabu på vissa ställen.

Även om det i allmänhet är bra att bära svart på ett bröllop, finns det några saker att tänka på innan du bestämmer dig för din svarta favoritensemble. Några av de saker du bör tänka på är:

När du avgör om det är ok att bära svart på ett bröllop, bör du alltid överväga hur formellt det är. Om du deltar i en svart slips eller ett formellt bröllop, kan du bära vad som helst svart.

Att bära en svart outfit på ett katolskt bröllop på den avslappnade landsbygden, där bröllopsklädseln inte är formell, kan dock verka alltför högtidligt. Likaså kan utomhusbröllop ibland vara mindre formella och kräva mer avslappnad klädsel.

Vad man ska ha på sig på ett katolskt kyrkbröllop: guiden (2)

Du bör också tänka på tiden på dygnet. För ett kvällsbröllop, bär svart, och för ett middagsbröllop, bär ljusare färger.

Måste jag bära ärmar i ett katolskt bröllop?

Eftersom katolska bröllop sätter en premie på blygsamhet,gästerna är försiktiga med att bära ärmlös klädsel.

Men de flesta katolska kyrkor tillåter nu brudar att bära ärmlösa brudklänningar. Dessutom, om en präst tillåter en brud att bära en ärmlös klänning, kommer gästerna sannolikt att få göra detsamma.

Som ett resultat bör gäster inte känna sig självmedvetna om att bära ärmlösa kläder i denna situation.

Kan jag bära sandaler i en kyrka?

Även om jag bär sandalerär inte förbjudet i den katolska kyrkan, kan det vara olämpligt om du går på ett bröllop med en formell klädkod. Undvik också sandaler som liknar flipflops med remmar och välj istället de med en semi-casual vibe.

Vad ska man inte ha på sig på ett katolskt bröllop?

Stressar dig att gräva igenom din garderob för att bestämma vad du ska ha på dig på ett katolskt bröllop? Vi förstår! Vi vet att kyrkor traditionellt har varit ganska strikta med sina krav på klädkod. Men i modern tid, vad betyder det egentligen?

Förståelsevad man inte ska ha på sigtill ett katolskt bröllop är ett utmärkt ställe att börja. Här är några saker som aldrig bör bäras till ett katolskt kyrkbröllop.

Leggings eller jeans

Det verkar som att det skulle vara en förstådd regel att aldrig bära leggings eller jeans på ett katolskt bröllop, men med dagens avslappnade modevur skulle du bli förvånad. Så, vi lägger ut det!

Det är inte ok att bära jeans på ett katolskt bröllop, och leggings är inte lämpliga om du inte har en snygg, LÅNG skjorta som täcker dina privata delar.

Utskärningar Eller Crop Tops

När det kommer till ett katolskt bröllop är det överdrivet att ha utskärningar i din klänning runt magen och andra regioner.

Utskärningar gör att du också kan stoltsera med ditt mellanrör. Även om det är fantastiskt att vara självsäker, är det förmodligen inte en bra idé att göra det i kyrkan.

Stupande urringningar

Nyckeln till vad man ska ha på sig till ett katolskt bröllop är att hålla det blygsamt. Så, det sista du vill göra är att bära något med en nedsänkt urringning som visar för mycket dekolletage.

Men om det är din typiska vardagsstil, se till att få en sjal eller omlott som ska kläs på rätt sätt i kyrkan och ta sedan bort den för mottagningen.

Olämpliga mönster eller grafiska t-shirts

Allt som har visuell design som kan strida mot en katolsk kyrkas tro bör vara ett nej-nej. Och det här är inte en bra tid att göra politiska uttalanden med dina kläder.

Att bära en grafisk t-shirt eller uppmärksamma och kompromissande tryck kan lämnas hemma för en annan mer avslappnad händelse.

Korta kjolar

Mina damer, snälla förstå att det du har på dig på ett katolskt bröllop säger mycket om vem du är och graden av respekt för kyrkan och paret. Så se till att vara uppmärksam på hur långa dina kjolar och klänningar är.

En bra tumregel är att se till att längden på kjolen är mitt på låret (eller längre) när du sitter ner. Ja! Du måste testa kjollängden när du sitter, inte bara när du står.

Svettningar & genomskinliga kläder

Behöver vi förklara?

Shorts

Shorts är inte acceptabelt att bära på alla bröllop, än mindre ett katolskt bröllop. Och detta gäller för män och kvinnor.

Relaterade läsningar:Pre-Cana Rite: Allt du behöver veta

Katolsk bröllopsgästklänning

För bröllopsgäster,bestämmer vad man ska ha på sigkan vara en stressig affär. Du kanske är orolig inte bara för klädstilen du ska ha på bröllopet utan också för färgerna du ska ha.

Så, hur ska du klä dig för ett katolskt bröllop?

Eftersom de flesta katolska bröllop är semi-formella, bör män bära skjortor och slipsar, om inte kostym. Å andra sidan kan kvinnor klä sig i kjolar, klänningar eller till och med klänningsbyxor. Så,blygsamhet är avgörande.

Dessutom är katolska bröllop inte så olik andra typer av bröllop. Var uppmärksam påbröllopsinbjudanför att hetsa till hur formellt evenemanget kommer att vara.

Katolsk gästklänning för bröllop för män

Män som deltar i ett katolskt bröllop bör klä sig konservativt, åtminstone med skjorta och slips, även om en kostym är idealisk. Hattar är inte tillåtna för manliga besökare vid bröllopet, och avskurna skjortor som avslöjar armarna, vilket är olämpligt för tillfället, bör undvikas.

Katolsk bröllopsgästklänning för kvinnor

Vid katolska bröllop bör kvinnor bära blygsamma klädsel. När du är i kyrkan är det lämpligt att täcka dina armar och rygg med en sjal eller liten jacka; dessa kan tas bort under mottagningen.

Att bära en påtagligt kort klänning på ett bröllop är också dålig etikett; klänningen ska inte visa låren när en kvinna sätter sig ner. Undvik också att bära vitt - det här är färgen på brudens klänning.

Om du hatar att bära klänningar är det ok att bära skräddarsydda byxor.

Kyrkor kan varaen av de vanligaste ceremoniplatserna. Ändå, när de väljer bröllopskläder som är lämpliga för den miljön, tenderar de att kasta gästerna på en slinga.

Dessutom kan klädreglerna variera kraftigt beroende på parets religiösa tillhörighet och vilken typ av kyrka där ceremonin hålls, så se till att du är bekant med lokalen och vad du kan förvänta dig innan du begränsar ensembler. Och när du är osäker, fråga paret!

Vad man ska ha på sig på ett katolskt kyrkbröllop: guiden (3)

Strax:En guide till katolska äktenskapskrav

Lämna ett svar

du måste varainloggadatt skriva en kommentar.

Kontakta oss

Vad man ska ha på sig på ett katolskt kyrkbröllop: guiden (4)LÅT OSS BÖRJA DIN RESA

Toppinlägg

 • Avkoda rollerna i din bröllopsfest
 • The Essential Role of Maid of Honor: A Guide to Bridal Bliss
 • Italienska bröllopsrättsliga krav för amerikanska medborgare
 • Fängslande bröllopslyktadekor för en magisk fest
 • Beyond the Backup: Embracing the Beauty of Plan B Weddings

Nya Inlägg

 • Avkoda rollerna i din bröllopsfest
 • The Essential Role of Maid of Honor: A Guide to Bridal Bliss
 • Italienska bröllopsrättsliga krav för amerikanska medborgare
 • Fängslande bröllopslyktadekor för en magisk fest
 • Beyond the Backup: Embracing the Beauty of Plan B Weddings

Senaste kommentarerna

  Börja din resa med oss ​​genom att ladda ner vår kostnadsfria bröllopsplanerare.

  LADDA NED GRATIS PLANNER

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Prof. An Powlowski

  Last Updated: 04/10/2023

  Views: 5953

  Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

  Reviews: 91% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Prof. An Powlowski

  Birthday: 1992-09-29

  Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

  Phone: +26417467956738

  Job: District Marketing Strategist

  Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

  Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.