Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (2023)

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (1)

Malik ZaireJulio Cortez/Associated Press

SOUTH BEND, Ind. — Med en erfaren kår av återkommande nybörjare som vill tvätta bort den bittra smaken av en ordinarie säsong 2014 som rullade av stapeln, börjar Notre Dame-fotbollen 2015 med höga förväntningar.

Irländarna är rankade 11:e i försäsongens AP-undersökning, deras högsta ranking sedan 2006 års trupp inledde året tvåa i landet.

irländsk huvudtränareBrian Kellybörjar sin sjätte säsong i South Bend och sa att årets trupp är snabbare, mer atletisk och djupare än gruppen 2012 som avslutade grundserien med 12-0 och föll mot Alabama i den nationella titelmatchen. Under hela hösten har Kelly också hyllat det övergripande ledarskapet och lovordat det djupaste stallet av ledare han haft under sin tid.

Hur bra kan Notre Dame vara?

Notre Dame fotboll@NDFotboll

IRISH UP! Jaylon Smith och Ronnie Stanley är med i Sports Illustrateds förhandsutgåva av College Football. http://t.co/qjPluimJzC

Låt oss bryta ner den irländska rubriken till 2015.

Tränare

2015 Notre Dame Coaching Staff
TitelnamnÅr med Team
HuvudtränareBrian Kelly6
Biträdande huvudtränare, Wide ReceiversMike Denbrock9
Defensiv koordinatorBrian VanGorder2
Offensiv koordinator, quarterbacksMike Sanford1
Linebackers, rekryteringskoordinatorMike Elston6
Tight Ends, Special Teams CoordinatorScott Booker6
Running BacksAutry Denson1
Offensiv linjeHarry Hiestand4
FörsvarslinjeKeith Gilmore1
Defensiva backarTodd Light1
UND.com

Vid den här tiden förra året väntade irländska fans fortfarande på att se hur Notre Dame skulle ersätta sina två koordinatorer, eftersom Chuck Martin lämnade för huvudtränarjobbet i Miami (Ohio), och Bob Diaco tog ledningen på UConn.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (2)

Urban Meyer lade till Tony Alford till sin personal i Columbus, Ohio.Paul Vernon/Associated Press

Även om omsättningen i år inte är lika högt uppe, hanterar Notre Dame fortfarande en mängd personalbyten.

Quarterbacks tränare Matt LaFleur lämnade efter en säsong för att ta samma roll med Atlanta Falcons. Running backs coach och rekryteringskoordinator Tony Alford är nu assisterande huvudtränare och running backs coach förUrban Meyeri Ohio State. Defensiva backtränaren Kerry Cooks är nu i Oklahoma. Den långvariga assisterande tränaren Bob Elliott, som undervisade de yttre linjebackarna 2014, är nu en speciell assistent till Kelly och har nyligen fokuserat på att försvara alternativet.

Notre Dame doppade i sina egna historieböcker för att ersätta Alford och Cooks, och anställde den ledande rushern Autry Denson för att coacha backarna och den tvåfaldiga konsensusallamerikanska cornerbacken Todd Lyght för att träna sekundären. Mike Elston, som hade varit defensiv linjetränare, flyttar för att hantera linjebackarna och lägger till titeln som rekryteringskoordinator, medan veteranassistenten Keith Gilmore ansluter till personalen som defensiv linjetränare.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (3)

Mike SanfordJoe Raymond/Associated Press

Framför allt tog Kelly in 32-årige Mike Sanford som offensiv koordinator och quarterbacks tränare, vilket gav Mike Denbrock titeln associerad huvudtränare.

Sanford kommer att träna från pressboxen, sa Kelly i fredags, men irländarna har ännu inte meddelat vem som kommer att sköta de lekande sysslorna. Förra veckan sa Kelly att varje dag har varit en bekräftelse på vad han hoppades att han skulle få i Sanford. När det kommer till quarterbacks, i synnerhet, sa Kelly att Sanford har eliminerat gråzonen när det kommer till nycklar och progressioner för Malik Zaire, DeShone Kizer, Brandon Wimbush och företaget.

"Jag tror bara att det är centralt för att ha en bra kommunikationsbas med dina quarterbacks," sa Kelly. "Om de inte ser det genom samma lins som du gör det finns felkommunikation, och det har klarats upp där det är lätt att kommunicera nu med quarterbacks om hur du kom över linjen på dina läsningar om du inte gjorde det. börja med rätt rörelsenyckel, och Mike har gjort ett bra jobb där.”

I Alford och Cooks förlorade Notre Dame två av sina bästa rekryterare. Cooks fann framgång i Texas, medan Alford konsekvent lockade topptalanger från Florida. I den omedelbara efterdyningen kan deras skicklighet vara svår att replikera

Defensivt gynnas irländarna av en återgång till hälsan (med undantag för fallolyckorna Jarron Jones och Shaun Crawford). Men Notre Dame har också ett helt års erfarenhet av defensiv koordinator Brian VanGorders system, en blitztung, proffsig strategi med flera utseenden.

Irländsk illustrerad@PeteSampson_

Har Notre Dame en ny Brian VanGorder? Spelare säger ja även om tränaren säger nej. http://t.co/B0O9d1AFRB http://t.co/3wCAaJN45V

Vad du ska se efter vid brott

Notre Dame offensivt djupdiagram
PlaceraFörsta strängenAndra strängen
QBMalik ZaireDeShone Kizer
RBFolston dansC.J. Prosise
WRWill FullerJämlik St. Brown
WRChris BrownCorey Robinson
WRAmir CarlisleTorii Hunter Jr.
DEDurham SmytheTyler gammal
LTRonnie StanleyHunter Live
LGQuenton NelsonAlex Bars
CNick MartinSam Mustipher
RGSteve ElmerJohn Montelus
RTMike McGlincheyMark Harrell
KJustin YoonTyler Newsome
PRWill FullerC.J. Sanders
KRAmir CarlisleTBD
Mike Monaco

Överraskning, överraskning. Vi börjar med Zaire.

Den rödskjorta tvåan klev in i det obestridda (minus en @NDFootball tweet) nummer 1 quarterback-jobbet när Everett Golson valde att använda sitt femte år i Florida State.

Mike Monaco@MikeMonaco_

Malik Zaire. http://t.co/uttgXJJSV4

Zaires karriärsiffror inkluderar en start, 21 avslutningar, 35 försök, 266 yards och en passnings touchdown. Hans huvudbok inkluderar också en vinst över LSU i Music City Bowl, eftersom han fick starten över Golson, även om båda spelade roller i segern.

I övningar som är öppna för media, både på våren och hösten, verkar Zaire ge mer tröst till läsalternativspelet. Den karismatiska sydtassen kommer att ha chansen att leda offensiven.

Nu på sitt tredje år på campus har Zaire minskat sitt fokus i inlärningsprocessen, sa Kelly. Medan Zaire tidigare kan ha tänkt på för mycket fotbollsdetaljer, sa Kelly att quarterbacken med dubbla hot har släppt det som inte alls är lika viktigt.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (4)

C.J. ProsiseMatt Cashore-USA IDAG Sport

På backfältet kliver C.J. Prosise in i en framträdande roll efter att ha gjort den fullständiga övergången från slotmottagare. Den 220 pund tunga speedstern och junioren Tarean Folston kommer att bära bördan, eftersom Greg Bryant inte kommer att spela för Notre Dame 2015.

"Vi ska bara pressa varandra att bli bättre varje dag", sa Prosise tidigare denna månad. "Vi vill inte bara nöja oss och bara tro att någon av oss har en plats. Vi kämpar just nu. Vi kämpar definitivt. Men vi undervisar fortfarande också varandra och vet att vi är där för att hjälpa till att ta hand om varandra."

Under den senaste veckan plus har Prosise kämpat mot en höftböjare, men Kelly sa på fredag ​​att han förväntades vara "full-go" måndag, vilket tillåter två hela spelveckor av förberedelser innan säsongsinledningen mot Texas.

Notre Dames möjligen djupaste position på listan, wide receiver kommer att vara en styrka för irländarna 2015.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (5)

Will FullerMark J. Rebilas-USA IDAG Sport

Junior Will Fuller återvänder efter en breakout andra säsong där han samlade 76 mottagningar för 1 094 yards och ett program som gav 15 touchdowns. Irländarna återvänder även junioren Corey Robinson (40-539-5 2014), senior Chris Brown (39-548-1) och femteårs senior slotman Amir Carlisle (23-309-3).

Samtidigt var rödskjortan tvåan Torii Hunter Jr. (7-65-1) en av de framstående i höstlägret, och Kelly sa på fredagen att han kan spela alla tre mottagarplatserna, inte bara spelautomaten.

"Torii är en playmaker för oss", sa Kelly. "Vi måste kunna få lite touch för honom."

Irländarna är så djupa - eller "välsignade", som Kelly sa tidigare den här månaden - vid wide receiver att andraårsmannen Justin Brent provspelar som running back, och speltiden kan vara svår att få för andraårsstudenten Corey Holmes.

Notre Dames begåvade nybörjare imponerade under hösten, med den långa Equanimeous St. Brown och jitterbugen C.J. Sanders som blinkade regelbundet.

Freshman tight end Alize Jones hade också sina ögonblick, och vi får se hur mycket speltid han kan skapa bland en fullsatt grupp av tight ends. Redshirt tvåan Durham Smythe har kämpat mot en hård hamstring, så andraårsspelarna Tyler Luatua och Nic Weishar har fått fler reps. Femteårs senior Chase Hounshell, en konverterad defensiv linjeman, kan hjälpa till i blockeringsspelet.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (6)

Ronnie StanleyMark J. Rebilas-USA IDAG Sport

Vänstertacklingen Ronnie Stanley och centern Nick Martin leder den offensiva linjen, som sätter in nya starter på vänster guard (troligen Quenton Nelson, med Alex Bars i rotationen) och högertackling (Mike McGlinchey) och förlorade Conor Hanratty och Matt Hegarty, båda hade femte års optioner. Ändå är Kelly högt upp i denna grupp, särskilt med den extra fysiska förmågan hos Nelson och McGlinchey, Stanleys tillväxt och Martins hälsa.

Vad du ska se efter på försvaret

Notre Dame defensiva djupdiagram
PlaceraFörsta strängenAndra strängen
AVIsaac RochellGrant Blankenship
DTJerry TilleryDaniel Cage
DTSheldon DayJay Hayes
AVRomeo Okwaraeller Andrew Trumbetti
OLBJaylon SmithTe'von Coney
MLBJoe SchmidtNyles Morgan
OLBJames OnwualuGreer Martini
CBKeiVarae RussellNick Watkins
SSElijah ShumateAvery Sebastian
FSMax RedfieldMatthias Farley
CBCole LukeDevin Butler
PTyler NewsomeTBD
Mike Monaco

De största nyheterna om Notre Dames försvar på väg in i en ny säsong kretsar kring returer: Defensiv tackling Sheldon Day gick vidare till NFL för sitt sista år; cornerbacken KeiVarae Russell har blivit helt frikänd av NCAA; mittlinjebackarna Joe Schmidt och Jarrett Grace är tillbaka från allvarliga skador.

Mike Monaco@MikeMonaco_

KeiVarae Russell tillbaka i en #NotreDame-uniform. http://t.co/9xaOF0aswc

Skadorna och djupproblemen som delvis spårade ur Notre Dames försvar under 2014 – när irländarna tillät 43 poäng till North Carolina, 39 till Navy, 55 till Arizona State, 43 till Northwestern och 49 till USC – är för det mesta lösta .

Nästa fråga är hur irländarna kommer att vara i sin andra säsong under VanGorder.

Längs med försvarslinjen kommer Day, junioren Isaac Rochell, senioren Romeo Okwara och sophomore Andrew Trumbetti att räknas med. Så kommer också att tackla Jerry Tillery och Daniel Cage efter Jones skada (mer nedan).

Notre Dame saknar fortfarande en förstklassig passrusher. Irländarna rankadesoavgjort på 70:e platsi nationen förra säsongen, enligt CFBStats.com, med 26 säckar. Okwaras lagledande fyra säckar är ett svar på en triviafråga på nivå tre.

Irländarna är starka på linebacker, med Schmidt och Grace som tar hänsyn till interiören med sophomore Nyles Morgan, ett "bra problem" att ha, enligt Kelly.

Jaylon Smith är samtidigt en exceptionell talang och, föga överraskande men ändå konsekvent, fick Kelly beröm under hela hösten.

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (7)

Jaylon SmithMatt Kartozian-USA IDAG Sport

"Jaylon Smith är anmärkningsvärd när det gäller vad han gör på planen", sa Kelly tidigare denna månad. "Han är på sitt spel."

Sekundären får ett rejält uppsving när Russell återvänder. Intressant nog sa Kelly i fredags att Russell kommer att byta till nickelback-rollen i vissa paket, och junior Devin Butler kommer att bemanna platsen mittemot Cole Luke på omkretsen. Sophomore Nick Watkins och freshman Nick Coleman är också alternativ på utsidan.

Säkerhet är fortfarande en gåtfull plats för irländarna, även om junioren Max Redfield kan vara redo för en genombrottskampanj efter två lugna säsonger för att börja sin karriär i South Bend. Bredvid honom kan Notre Dame vända sig till senior Elijah Shumate och forskarstuderande Avery Sebastian. Även om det har funnits lovande tecken sedan slutet av säsongen 2014, måste tillväxten på säkerheten ses när den räknas för att bli trodd.

Skadenyheter

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (8)

Vase JonesMark J. Rebilas-USA IDAG Sport

Martin, Schmidt och Grace är friska. Jones och Crawford är det inte.

När han närmade sig full hälsa från en Lisfranc-skada som avslutade hans juniorsäsong i förtid 2014, drabbades Jones av en MCL-skada tidigare denna månad, opererades i tisdags och är borta för säsongen.

Jones rullades upp under en 11-mot-11 träningssituation - "typ av en freak deal", enligt Kelly. Vid 6'5", 315 pund, var Jones inställd på att bygga vidare på en juniorsäsong där han räknade ihop 40 tacklingar, inklusive 7,5 för en förlust.

Så Notre Dame måste vända sig till Tillery och Cage. Tillery, en tidig inskriven från Louisiana, glänste under våren och har även fått förstalagsrepresentationer under hösten.

"Ovärderligt att ha honom här under våren, med tanke på det faktum att han uppenbarligen kommer att ha en ganska framträdande roll för oss på den defensiva sidan av bollen," sa Kelly om Tillery. – Det är så klart ett stort plus för oss. Han känner försvaret ganska väl."

På nickelback fick Crawford, en riktig nybörjare, beröm i höstas innan han drabbades av ett slitet korsband under onsdagsmorgonens träning. Han är borta för säsongen.

Irländsk illustrerad@PeteSampson_

Snubblade på den här Mike Sanford-biten: "Shaun Crawford, den där killen fortsätter att dyka upp runt bollen. Det är otroligt" Det är från en QB-tränare

Tyler James@TJamesNDI

Matthias Farley igår: "Shaun Crawford är otrolig. Han är så snabb och snabb och alltid runt bollen."

Irländarna har femteårs senior Matthias Farley som nickelback-alternativ, men Russell tillåter VanGorder avundsvärd mångsidighet i spelautomaten, sa Kelly.

X faktorn

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (9)

Malik ZaireAndy Lyons/Getty Images

Det kanske låter för mainstream, men Zaire är en X-factor för Notre Dame 2015. Visst, han ger en spänning till positionen med både sin löpförmåga och sin personlighet. Men de 21 avslutningarna i karriären är fyra färre än de 25 på varandra följande avslutningarna Golson hade under ett par kvartal mot Syracuse förra säsongen.

Zaires potential finns där. Kommer produktionen att följa med?

När det gäller val med lägre profil är både Hunter och Tillery jokertecken. Om Hunter kan behålla sin hälsa har han säkerligen förmågan att producera konsekvent för Notre Dame, baserat på hans arbete i höst, i synnerhet.

Tillery, under tiden, är en förespråkad nybörjare, men han kommer att få en rejäl stöt i användningen med Jones åsidosatt. Hur illa kommer irländarna att sakna Jones?

Schema för 2015

Notre Dame kommer återigen att uthärda en utmanande serie av spel under 2015, med Texas, Georgia Tech, Clemson, USC och Stanford som huvudrollen för de 12 matcherna under ordinarie säsong.

Irländarna börjar med tre av sina fyra första matcher på Notre Dame Stadium innan de reser till South Carolina för en dejt med Clemson.

Make-or-Break-spel

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (10)

Cody KesslerDonald Miralle/Getty Images

Om vi ​​begränsar vårt fokus här till bara några få matcher, sticker matcherna med Clemson och USC – under en treveckorsperiod i oktober – ut.

Notre Dame kan tänkas ha 4-0 när den reser för att möta Tigers. En vinst där, och irländarna kommer att ha gott om momentum två veckor senare (efter en hemmamatch med Navy) när de är värd för USC under ljuset på Notre Dame Stadium.

På plats 8 respektive 12 i AP-undersökningen är USC och Clemson de två högst rankade motståndarna som irländarna möter. Det finns många andra variabler som spelar in under loppet av en säsong på 12 matcher, men dessa två matcher kan kraftigt förändra stämningen av Notre Dames säsong.

Förutsägelse

Notre Dame-fotboll: djupdiagramanalys, fullständig förhandsvisning och prognoser för 2015 (11)

Joe Raymond/Associated Press

Vi har analyserat det irländska schemat under våren, sommaren och hösten.

Och även om ingenting är säkert, så borde Notre Dame naturligtvis ta hand om sina affärer mot UMass, Virginia, Wake Forest, Temple och, i mindre grad, Boston College. De är i vår första nivå av spel.

Notre Dame bör också gynnas mot Texas, Navy och Pittsburgh, såväl som Georgia Tech, även om Yellow Jackets kommer efter en säsong med 11 vinster och kan se till de tidigare framgångar som lag som Navy och Air Force har haft mot Notre Dame .

Det för oss till de där Clemson- och USC-matcherna, förutom finalen mot Stanford i norra Kalifornien. Individuellt sett kan Notre Dame ha ett litet övertag hemma mot USC och mot Cardinal, som bara tar tillbaka 13 startande från fjolårets 8-5-lag. En väg dejt på Clemson, dock skymtar stort.

Notre Dame kan vinna varje match på sitt schema. Man kan också förlora mot Clemson, USC, Stanford och, i mindre utsträckning, Texas och Georgia Tech, utan att det blir en större upprördhet. Navy och Pittsburgh har hotat irländarna de senaste åren också.

Men med ett veteranladdat team som är tungt på ledarskap, kommer vi att hålla fast vid förra veckans förutsägelse.

Totalt rekord:11-1

Alla offerter erhölls från första hand om inget annat anges.

Mike Monaco är den ledande Notre Dame-skribenten för Bleacher Report. Följ@MikeMonaco_på Twitter.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6363

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.