Notre Dame: Acceptansgrad och antagningskrav (2023)

Vill du veta omUniversity of Notre Dame acceptansgrad,Notre Dame GPA-krav, ochAntagningskrav för Notre Dame? Tja, i den här snabbguiden får du veta allt. Men innan man börjar är det viktigt att ha mer insikter om universitetet. Så låt oss börja med en kort översikt över University of Notre Dame.

Kort översikt av University of Notre Dame

University of Notre Dame inrättades 1842 som en privat högskola. Den har en total studentbefolkning på 8 874 studenter (hösten 2020), en förortsmiljö och ett 1 265 hektar stort campus. Den akademiska kalendern är terminsbaserad. Notre Dame har rankats #19 i nationella universitet i Best Colleges 2022-utgåvan.

Notre Dame är ett katolskt universitet i South Bend, Indiana, cirka 100 mil söder om Chicago. De flesta studenter föredrar att bo i någon av de 30 enkönade sovsalarna. Eftersom det inte finns något grekiskt liv på campus fungerar bostadshusen som sociala knutpunkter. "Legends", en matställe på campus och puben är favoritplatser för sportfantaster att titta på matcher. "Fighting Irish" i Notre Dame har ungefär 20 NCAA Division-I atletiska lag och är kända för sina framgångsrika fotbollsprogram. Dessutom tillbringar över hälften av studenterna minst en termin på att studera utomlands.

Notre Dame är uppdelat i åtta skolor och högskolor, där College of Arts and Letters är den största. Mendoza College of Business and Law School och School of Architecture är bland Notre Dames forskarskolor och professionella skolor.

(Video) Asking Students How they Got Into Notre Dame

University of Notre Dame Ranking

U.S. Department of Educations statistik och miljontals recensioner skapar nischrankningar.

Bästa katolska högskolor i AmerikaBästa högskolor för redovisning och finans i AmerikaBästa högskolor för studentidrottare i Amerika
1 av 1642 av 8145 av 1 400

Antal anmälningar till University of Notre Dame varje år

Varje år är cirka 21 000 studenter inskrivna vid University of Notre Dame. EnligtNotre Dame University acceptansgrad, är antagningsgraden cirka 16-19 procent.

(Video) how i got into notre dame (stats, gpa, activities, awards, etc)

University of Notre Dame Regular Decision Statistics
Totalt antal ansökningarTotalt antal godkända ansökningarAcceptansgrad
Klass 2026Ska förklarasSka förklarasSka förklaras
Klass 202523639344614,6 %
Klass 202421270350716,5 %

Inträdespris

Acceptansgraden är det viktigaste att kontrollera om du vill skriva in dig på ett universitet. Detta visar hur konkurrenskraftig institutionen är och hur de följer sina kriterier.University of Notre Dames acceptansgradär 17,7 procent. Endast 18 av 100 ansökningar väljs ut varje år.

Detta bevisar att skolan är ganska selektiv. Därför är det viktigt att träffasNotre Dames genomsnittliga GPA, SAT och ACT-standarder för att klara sin första urvalsomgång. Dessutom är det också nödvändigt att visa upp akademisk förberedelse. Du kommer inte att bli antagen till Notre Dame om du inte matcharNotre Dame acceptansgrad. När du har klarat det här stadiet måste du övertyga Notre Dame-ansökningsläsare (granskare) med dina uppsatser, fritidsaktiviteter, referensbrev, bland annat för att säkerställa antagning.

Notre Dame GPA-krav

Flera skolor eller högskolor föreskriver den minsta GPA som krävs för antagning. Men detta är i allmänhet det minsta som behövs för att registrera ett ansökningsformulär utan att omedelbart avbrytas. Således är det enda GPA-kriteriet som spelar roll det som tillåter dig att komma in på universitetet.

(Video) College Admissions: Inside the Decision Room

Notre Dames genomsnittliga GPAär 4,06. Notre Dame förväntar sig att eleverna ska vara högst rankade, med en sådan GPA. Du behöver A i alla dina klasser för att konkurrera med andra sökande. Dessutom bör du registrera dig för komplexa ämnen, som IB- eller AP-kurser, för att visa att akademiker på högskolenivå är lätta.

SAT- och ACT-krav

Varje skola eller högskola har sin egen uppsättning testmetoder. Men SAT- eller ACT-poängen behövs av de flesta skolor. Vissa kan också behöva SAT-ämnesutvärderingar för att beaktas i Notre Dame-acceptansgraden 2021-listan. För att registrera dig på Notre Dame måste du klara antingen SAT eller ACT. Men ännu viktigare, du måste ha en enastående poäng för en stark ansökan.

Notre Dame SAT-krav

Flera universitet och högskolor säger att de inte har enSATpoäng cutoff, men verkligheten är att de gör det. Detta är baserat på ett medelbetyg för skolan.Notre Dames acceptansgradför SAT-poäng är 1475 på en 1600-gradig skala.

Notre Dame ACT-krav

Notre Dame, liksom SAT, har inte en stel ACT-gräns. Men om din poäng är för lägre kommer din ansökan att avvisas. EnligtNotre Dame acceptansgrad 2020, är median ACT-poäng 34. Notre Dame är konkurrenskraftig med denna poäng. ACT-betygen för den 25:e percentilen är 33, och den för den 75:e percentilen är 35.

Även om Notre Dame kan säga att det inte finns någon minimal ACT-poäng, om du registrerar dig med en 33 eller lägre, kommer du att ha svårt att bli antagen om det inte finns något extraordinärt i din ansökningsblankett. Eftersom många kandidater med 34 eller högre kommer en 33:a att verka otillräcklig. Således, enligtNotre Dame acceptansgrad 2020 utvärdering bör du få mer än 33 för att öka dina chanser att bli antagen.

Antagningskrav – Behörighet

Internationella studenter måste uppnå både programspecifika och generiska standarder för att övervägas underNotre Dame University acceptansgrad.

Följande är de särskilda behörighetsvillkoren för varje programnivå:

 • Även om det inte finns något kriterium för ett specifikt betygsgenomsnitt eller klassrankning, ökar högre gymnasieprestationer över genomsnittet chanserna att väljas vid universitetet.
 • Elever måste slutföra fyra enheter engelska, två enheter främmande språk, tre enheter matematik, två enheter naturvetenskap och två enheter samhällsvetenskap och historia under gymnasiet för att falla under standardenNotre Dame University acceptansgrad.
 • Enhetsfördelningen kan variera beroende på utbildningsprogram.
 • Poäng på SAT ellerSPELA TEATER
 • Deltagande i fritidsaktiviteter och samhällsbaserade aktiviteter behövs.
 • Ett rekommendationsbrev från valfri ämnesinstruktör. En rådgivares rekommendation är valfri men uppmuntrad.
 • Eventuella skrivtillägg.
 • Certifikat för några kreativa grundutbildningsprogram som du deltagit i.
 • En poäng på 7,5 eller högre i akademisk IELTS.
 • En totalpoäng på 100 eller högre krävs för TOEFL iBT (interaktiv)
 • En poäng på 70 eller högre på Pearson Academic English Test
 • När kandidater får 650 eller högre på SAT:s evidensbaserade läs- och skrivprov, och/eller en kandidat får 26 eller högre på ACT:s engelska eller läsdelar; myndigheter kan avstå från de engelska kunskapsbetygen.

Krav på forskarnivå (master- och doktorandprogram)

Universitetets förutsättningar för antagning till forskarutbildningen varierar beroende på program. Men följande är de allmänna kraven för att etablera ditt namn iNotre Dame acceptansgrad 2021lista.

 • En kandidatexamen (eller motsvarande enligt Notre Dame).
 • På en 4.0-skala krävs en GPA på 3.0 eller högre för grundutbildningen som en nödvändighetNotre Dame antagningskrav.
 • Poäng på GRE Subject Test och GRE General Test (enligt specifika programkrav)
 • En avsiktsförklaring är nödvändig för att få ditt namn i listanAcceptansfrekvens för Notre Dame-överföringsektion.
 • Återuppta
 • Tre rekommendationsbrev
 • En poäng på 7,0 eller mer i akademisk IELTS.
 • En poäng på 80 eller högre på TOEFL iBT.

Behörighetskrav – Dokument

Internationella doktorander måste fylla i ansökningsformuläret online för att placera sitt namn iAcceptansfrekvens för Notre Dame-överföring lista. Coalition Application eller Common Application är för grundutbildningsprogram. Filen måste vara i formatet.wpd, .doc, .rtf, .xls, .docx, .pdf, .xlsx eller .txt och får inte överstiga 2,5 MB i storlek.

Följande är en lista över de dokument som eleverna måste ladda upp:

GrundutbildningsprogramExamensprogram
AvskrifterEn inofficiell utskrift för varje eftergymnasial institution
Gymnasiets rapportTre referenser
Bevis på engelska språkkunskaperAvsiktsförklaring
Rådgivare utvärderingÅteruppta
Lärarens utvärderingBevis på engelska språkkunskaper
Notre Dame Writing supplement via Common ApplicationGRE och GMAT
ACT- eller SAT-bedömningspoäng (valfritt)Skrivprov
En genomförd intyg om ekonomi plus ekonomisk dokumentationPortfölj
En kopia av pass

Vi hoppas att du nu vet allt omUniversity of Notre Dame acceptansgrad, Notre Dame antagningskrav, Notre Dame GPA-krav, bland annat om högskolan. Så vad väntar du på? Om du vill skriva in dig på universitetet, följ antagningskraven och registrera dig så snart som möjligt för att få en plats tidigast. För att veta mer information om antagningsprocessen och andra förutsättningar kan du besöka kollegiet, ringa på deras officiella kontaktnummer eller skicka ett e-postmeddelande.

FAQs

What is the lowest GPA to get into Notre Dame? ›

Any student with a 2.75 cumulative GPA and above at the end of his/her junior year, SAT and ACT scores are optional for admission to Notre Dame College. If the student chooses to submit his/her scores, we will consider them when reviewing the application.

What is the acceptance rate for Notre Dame 2023? ›

For the Class of 2023, 22,200 students applied to University of Notre Dame of which 3,410 students were accepted, yielding an overall acceptance rate of 15.4%. Overall applications increased by 9% over last year (2022 to 2023) from 20,370 to 22,200.

What is my chance of getting into Notre Dame? ›

Notre Dame admissions is very selective with an acceptance rate of 15%. Students that get into Notre Dame have an average SAT score between 1410-1550 or an average ACT score of 32-35.

What GPA do you need to get into Notre Dame high school? ›

Notre Dame GPA Requirements

There is no GPA requirement at Notre Dame, and the school doesn't list the average GPA of its students, but it's estimated to be above 4.0. This is an extremely competitive, GPA as the average GPA of high school graduates is approximately 3.0.

Is it harder to get into Harvard or Notre Dame? ›

Is Harvard University or University of Notre Dame Harder to get into? Which school is easier to get into? If you're looking at acceptance rate alone, then Harvard University is more difficult to get into.

Can I get into Notre Dame with a 2.5 GPA? ›

On a 4.0 scale, an undergraduate GPA of 3.0 or above is required as an essential Notre Dame admission requirement. Statement of intent is necessary for shortlisting your name in the Notre Dame transfer acceptance rate section. A score of 7.0 or more in academic IELTS. A score of 80 or above on the TOEFL iBT.

What is the hardest college to get into in 2023? ›

Now let's take a look at the top 25 most difficult colleges to get into in 2023:
 • Harvard University: Acceptance rate (5%), SAT range (1460-1580)
 • Stanford University: Acceptance rate (6%), SAT range (1420-1570)
 • Princeton University: Acceptance rate (6%), SAT range (1450-1570)
Jan 25, 2023

Can I get into Notre Dame with a 32? ›

Admissions Summary

University of Notre Dame is very selective with an acceptance rate of 16%. Students that get into University of Notre Dame have an SAT score between 1400–1550 or an ACT score of 32–35. Regular applications are due January 1.

What is the average GPA to get into Notre Dame? ›

With a GPA of 4.06, Notre Dame requires you to be at the top of your class. You'll need nearly straight A's in all your classes to compete with other applicants.

How do you increase your chances of getting into Notre Dame? ›

To have the best shot of getting in, you should aim for the 75th percentile, with a 1550 SAT or a 35 ACT. You should also have a 4.06 GPA or higher. If your GPA is lower than this, you need to compensate with a higher SAT/ACT score.

What are my chances of getting off Notre Dame waitlist? ›

Percentage of Students Admitted from Waitlists at Highly Selective Colleges
University of North Carolina - Chapel Hill (EA)9.86%4.20%
University of Notre Dame (Restrictive EA)ND10.50%
University of PennsylvaniaND4.90%
University of Southern California--
59 more rows

What is Notre Dame best known for academically? ›

What majors and academic programs is the University of Notre Dame known for? The most popular majors at the University of Notre Dame are econometrics and quantitative economics; finance; political science and government; accounting; and computer and information sciences, among others.

What is Notre Dame looking for in a student? ›

While Notre Dame ranks #1 for highest SAT and ACT scores, it also ranks #2 among Indiana colleges with the highest average GPA among freshmen; in order to be considered for admission into Notre Dame, you'll need to graduate in the top five percent of your class.

How many AP classes should I take for Notre Dame? ›

Most successful admits have 8-12 APs, probably 9-10 is the average and norm. If you are consider 2nd tier research universities like UVA, UMich, USC, UCLA, or Notre Dame or 2nd tier LACs like Colby, Colgate, Hamilton, then I would say that 7-8 is more the average and norm.

What GPA do you need for Harvard? ›

The GPA requirements for Harvard University are between 3.9 to 4.1. You will need an incredibly high GPA and will likely be graduating at the top of their class in order to get into Harvard University.

Can I get into Notre Dame with a 4.2 GPA? ›

You should also have a 4.06 GPA or higher. If your GPA is lower than this, you need to compensate with a higher SAT/ACT score. For a school as selective as Notre Dame, you'll also need to impress them with the rest of your application.

What is a 2.5 GPA? ›

A 2.5 means that you received a C-average for academic performance, equally out to a percentile between 73% and 76%.

What school has the lowest GPA requirement? ›

In addition, the universities accept low GPA or no minimum GPA as part of the admission requirements.
 • Albany State University. ...
 • American InterContinental University. ...
 • Arkansas State University. ...
 • Arkansas Tech University. ...
 • Capella University. ...
 • Colorado Technical University. ...
 • East Coast Polytechnic Institute University.
Feb 5, 2023

What is the lowest GPA to get? ›

While a 0.0 is technically the lowest GPA possible, with an F average, a 1.0 is generally considered the lowest passing grade. A 1.0 GPA means you have earned a D average in high school overall. If you find yourself slipping below the national average GPA of 3.0, you can always reach out for help.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 27/08/2023

Views: 5259

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.