Mørkt tre være borte!Å male trimhvite, trinn for trinn (2024)

Hvis du har et stramt budsjett, men prøver å modernisere hjemmet ditt med litt albufett og DIY -dyktighet, kan det å male din trimhvit være et flott prosjekt å takle.For omtrent$ 200- $ 600I forsyningskostnader og en helgens arbeidsverdi, vil hvit maling øyeblikkelig transformere den mørke trimvanlig i boliger bygget på 70- og 80-talletog lys opp hvert rom medreflekterer naturlig og kunstig lys.

"Vi har sett en økning i boliger med hvit trim siden rundt 2015," delerHao Dang, en topp eiendomsmegler i Seattle-området. "Huseiere maler alt treverket sitt hvitt for å lysne opp rommene, inkludert freser, dører, kjøkkenskap, stolskinner, vindus- og dørlister og fotlister."

Å male trim krever imidlertid et høyere ferdighetsnivå enn å male veggene dine, ettersom du trenger å forberede og slipe trimmet før du bruker den ferske fargen.For å hjelpe deg med å unngå feil mens du sparer penger på arbeidskraftskostnader, har vi satt sammen denne trinn-for-trinn-guiden for å male trimhvite.Les videre for en hendig forsyningsliste, fargeanbefalinger og klare instruksjoner for hver del av prosessen.

Dark Wood Be Gone! Painting Your Trim White, Step By Step (1)

1. Lag en plan før du maler

Trim dateres så langt tilbake som renessansen med variasjoner som finnes i italiensk, fransk, engelsk, latinamerikansk og amerikansk arkitektur. Historisk sett har trim vært fra utskåret tre eller støpt gips. Det er ingen nøyaktig dato for når maling av trim hvit kom på moten; dens opprinnelse går imidlertid tilbake til fremkomsten avmoderne boliger med åpent konseptog minimalisme i interiørdesign. Før du går all-out med den hvite malingen, sørg for at stilen stemmer overens med andre faktorer som fargen på veggene og alderen på huset ditt.

Vurder veggfargen og kontrasten

Hvit trim på hvite eller lette vegger vil smelte sammen som en.Hvis du går etter funksjon og nøytralitet i stedet for dekorasjon, kan dette hvite-lys-utseendet fungere.Men hvis du vil ha litt mer kontrast mot hvite eller kremfargede vegger, kan du utforskemørk trim trendsom bruker blå eller blågrønne fargetoner.

Hvit trim popper også fint mot mørkere nyanser som en stålgrå. Kontrasten fremhever både arkitekturen i rommet så vel som konturene av utskårne trim som krone. Men hvit trim fungerer ikke med alle veggfarger. For eksempel får en vakker blek, støvete rose et mer umodent babyrosa utseende når den settes i gang med hvite detaljer.

Praktisk talt maler rommene først

Når du ikke er bestemt på om hvit trim vil se rett på rommet ditt, kan du vende deg til en visualiserer på nettet.Mange malingsselskaper og boligforbedringsbutikker har utviklet disse verktøyene for å la kundene se hvordan forskjellige fargetoner ser ut når de er sammenkoblet i et rom.Noen lar deg til og medLast opp bilder av dine egne mellomromå prøve ut forskjellige malingsprøver. Her er noen å prøve fra kjente malingsmerker:

Vurder belysningen din

Mens disse fargevisualisatorene kan gi deg en generell ide om du liker hvit trim sammen med den valgte veggfargen, gjør de ikke noe forHvor naturlig og kunstig lys vil påvirke malingsfargenei det virkelige liv.Skulle du oppdage at veggfargen din ikke fungerer bra med hvit trim, bør du vurdereÅ male trim den samme skyggen eller en nyanse mørkere enn veggfargen dinfor å hjelpe det å forsvinne.

Vær spesielt forsiktig med et historisk hjem

Sjekk ut enhver online historisk husentusiastergruppe, så finner du en hvit trim -debatt som raser mellom dem for og mot hvit trim.De som er til fordel for trenden, hevder at de små rommene og vinduene i historiske hjem - og den lukkede naturen til planløsningene deres - gjør historiske hjem mørke og dystre.De tror å male mørke tre trim hvite lyser opp disse rommene uten å installere større vinduer eller fjerne det mørke treverket fra huset.

De som er imot å male trim hvit i historiske hus, erklærer at maling over tredekor som er håndskåretødelegger verdien og skaper en massiv restaureringsjobb for fremtidige eieresom vil returnere den til sin opprinnelige tilstand.De hevder at trim og kvernverk i historiske hus ofte er laget av dyrt tre som eik, hvis skjønnhet ville være skjult under malingen.

Rådfør deg med en eiendomsmegler

Eiere av historiske hjem som sliter med denne avgjørelsen, børta kontakt med en eiendomsmeglerjobber i nabolaget deres.

"I Seattle, om du maler trim hvitt i et historisk hjem eller ikke, avhenger av aldersdemografien til kjøperne i ditt område," forklarer Dang. "Kjøpere i 20- til 40-årene har en tendens til å foretrekke trim malt hvit fordi det lyser opp og moderniserer hjemmet, spesielt fordi historiske hjem har en tendens til å være mørkere og mer innelukket enn moderne boliger med åpen planløsning. Kjøpere på 50- og 60-tallet er imidlertid mer tilbøyelige til å foretrekke å forlate treet sin opprinnelige farge for å bevare sin historiske sjarm.»

Dark Wood Be Gone! Painting Your Trim White, Step By Step (2)

2. Samle forsyningene dine

Du trenger ganske mange forsyninger for å male trim, viktigst av alt - maling.Her er noen tips for å bestemme hvilken type maling du skal velge og hvor mye du skal kjøpe før du begynner dette prosjektet.

Regn ut hvor mye maling du trenger

Hvor mye maling du trenger til trim avhenger av hvor mange lineære kvadratfot du maler, inkludert dører og stolskinner. Du kan trenge så mye som flere liter hvis du maler trim i hele huset. Halvblank eller høyglans maling gjennomsnittmellom $ 30- $ 120 per gallon, avhengig av merkevaren.

Tilberegne hvor mye maling du trenger, legg sammen lengden og bredden på trimmen separat, og multipliser deretter lengden ganger bredden for å få kvadratmeterne dine. Siden det tar rundt en gallon maling for å dekke 400 kvadratfot med ett strøk, del kvadratmeteren med 400 for å bestemme antall liter du trenger.

Hvis du for eksempel har 500 kvadratmeter med trim for å male, trenger du 1,25 liter (500/400) maling for den første pelsen.For en annen frakk, som ofte anbefales med trim, trenger du 2,5 liter maling.

Velg din foretrukne nyanse av hvitt

Det er hundrevis avnyanser av hvittå velge mellom for hvit trim. Å velge den rette avhenger av fargen på veggene og lysforholdene i rommet. Husk at hvitt ikke bare reflekterer lys, det vil reflektere litt av fargen på veggene og gulvene dine også.

For eksempel, hvis du har røde vegger og kobberaktige tregulv, kan en kremhvit trim få en ferskenaktig fargetone, i stedet for å virke rent hvit eller kremaktig. Når du er i tvil om fargesansen din, er det best å handle maling i en merkevarebutikk, som bruker fargeeksperter for å hjelpe deg med å velge de riktige fargenyansene for rommet ditt.

For huseiere mer sikre på fargevalg, spar litt penger ved å handle på hjemmeforbedring eller jernvarehandel.Deres ansatte er eksperter på å blande maling, men malingsblanderen din er kanskje ikke ekspert på å velge farger.

Her er våre toppmaling for hvit trim:

Gå med en slitesterk malingsfinish

Uansett hvilken nyanse av maling du velger for trim, må finishen din være enten halvblank eller høyglans, spesielt på fotlistene. "Grunnlister har en tendens til å bli mer slitte enn andre områder, så du trenger definitivt minst en halvblank maling fordi den er litt mer holdbar," råder Dang.

Ta med deg resten av forsyningene dine

I tillegg til maling, her er en liste over hva du trenger for å fullføre dette prosjektet hjemme:

Forsikre deg om at du har alle forsyningene dine før du begynner.Hvis du maler trimhvite i hele huset, må du huske å ha plastfolie.I stedet for å rengjøre penselen og malingsbrettet mellom hver malingsøkt, kan du dekke dem tett med plastfolien for å forhindre at malingen tørker ut.

3. Rengjør trimmen for en fersk skifer

Trimmen din må være helt ren for skitt og mørke riper. Støv og smuss vil pille ned i malingen og gjøre den grynete, mens mørke riper vil vises gjennom et enkelt lag med hvit maling. Bruk husholdningssvampen og vann hvis du bare har lett støv og riper.

Tilsett noen få spiseskjeer vaskeri med vaskemiddel i vannet hvis du har tøffere skittmerker å bli kvitt.Hvis du har mange svarte gummisskuffer på baseboardene dine, kan du prøve å bruke enMagisk viskelær melamin svampfor å fjerne dem.

Skrubb også ned 2- til 3-tommers vegger og gulv rundt trimmen din, hvor du kjører tapen for å maskere trimmen. Hvis disse områdene er skitne når du kjører tapen, vil de løfte seg mens du jobber og tillate lekkasje.

4. Fyll ut hakk og spikerhull

Sjekk trimmen for eventuelle hakk eller bulker som har samlet seg fra naturlig slitasje. Hvis du installerer ny trim, må du fylle ut disse spikerhullene også. Bruk trefiller og sparkel til denne oppgaven.

På eldre hus kan trim løfte seg vekk fra vegger og gulv over tid. Hvis du merker sprekker langs trimmen din, må du gjøre detCaulk disse sprekkenefør maling.

5. Sandoverflater

Eksisterende flekk eller maling på trimmen din vil gi en glatthet enten fra malingsgloss eller tretegeren.Dette topplaget må slipes ned før du påfører maling, eller det ferske fargen din vil ikke følge ordentlig.

Hvis trim og fotlister er i god form, trenger du bare å slipe overflatene lett med 120-korn sandpapir for å fjerne glansen. Men hvis trimmen din er i dårlig form, med mange synlige malingsdrypp eller penselstrøk, slip dem først med 80-korn, deretter 100-korn, før du avslu*tter med 120-korn sandpapir.

Hvis du har måttet fylle ut noen nicks eller neglehull med trefyllstoff i forrige trinn, vil du definitivt trenge å sand over de områdene med et 80- og 100-kors sandpapirer først for å rengjøre av overflødig- selv om restenav trimmen din er i god nok form til å trenge bare 120-kors sandpapir.

Kjør en f*cktig, ren svamp over all slipt trim for å fjerne overflødig korn.GjøreikkeBegynn å tape av trimmen til den er helt tørr, eller at du ikke får en ordentlig tetning, og maling lekker under båndet.

Dark Wood Be Gone! Painting Your Trim White, Step By Step (3)

6. Mask av all trim med tape og presenning

Flytt alle møbler bort fra maleområdene dine og begynn å teipe langs kanten av alt trim. Tape avOmtrent 6 tommer om gangenFor å sikre at du får en så rett linje som mulig.

Når du taper, trykker du på den på plass ved hjelp av detaljprisen for å lage en tett tetning og for å fjerne luftbobler (ellers har du lommer i båndet ditt der maling kan sive inn).Hvis du har en plastkittkniv, kan du bruke den i stedet for detaljprisen.

Ikke bruk en metallkniv for å trykke ned tapeEttersom det tynne metallbladet kan skjære, skrape eller hente båndet - og kan skade trimmen din også.Når båndet er på plass, spred ut tarp- eller maskeringspapiret og tape det på plass.

Nå, hvis du har teppe, har du noen få alternativer for å male baseboards avhengig av hvordan rommet kom sammen. Du kanMal med teppet på plassså lenge gulvlistene ble installert med et mellomrom mellom gulvlisten og teppet. Hvis det ikke er tilfelle, må du sannsynligvis enten fjerne teppet og installere det på nytt etter at du har malt, eller skrelle teppet tilbake. Hvis dette høres ut av din DIY-komfortsone, bør du vurdere å ansette en profesjonell til i det minste å håndtere baseboards.

7. Begynn å male!

Du har renset, slipt og teipet - og nå er du klar for de gode tingene.La oss male den trimmen!

Ikke glem å prime

Hvis du maler over trekant som er ny og rå, eller tidligere har blitt beiset, må du påføre et strøk medgrunningFørst, vent deretter 24 timer før du bruker den hvite malingen.

Hvis du legger et nytt strøk med hvit maling til allerede malt trim, kan du hoppe over grunningstrinnet. Men hvis du brukte trefiller for mye, eller du maler over en mørk farge, må du bruke den primeren for jevne og lyse resultater.

Bruk beste malingspraksis

Når du er klar til å male på ditt valg av hvit, åpner du malingen og rører den grundig med malingspinnen for å sikre at fargen er riktig blandet inn. Du bør gjøre dette hver gang du tilsetter mer maling i brettet.

Hell en del av malingen i malerbrettet og lukk boksen. Dette forhindrer at malingen din tørker ut eller søler. Å dyppe børsten ut av brettet i stedet for boksen bidrar til å forhindre drypp. Bruk din 2-1/2-tommers rammebørste for raskere dekning av bredere trim og 1-1/2-tommers for smalere trim- og detaljarbeid.

Dypp omtrent 1-tommers av tuppen av sash-børsten i malingen i skuffen og tørk bort overflødig ved hjelp av sporene i malingsbrettet. Begynn å male noen få meter av trimmen din om gangen ved å bruke flere korte strøk for å få full dekning. Fyll børsten med maling etter behov.

Ta på deg finpuss*ne dine

Når du har dekket en del av trim med hvit maling, kjør børsten langs den fortsatt våte malingen i ett langt strøk for å jevne ut eventuelle synlige penselstrøk. Gjenta denne prosessen til alt av trim du planla å male er pent dekket!

La det tørke!

Ikke fjern tape før malingen er helt tørr.Kontroller informasjonen på malingsboksene dine for omtrentlig tørre tider og når det er trygt å frakke på nytt.Når du har brukt alle strøk, kjører du kittkniven lett og forsiktig langs kanten av båndet og trimmen.Dette vil ødelegge tilkoblingen til all maling som er overlappet på båndet, slik at du ikke vil trekke av noe av malingen på trimmen din når du trekker av båndet.Da er du klar til å fjerne båndet.

Dark Wood Be Gone! Painting Your Trim White, Step By Step (4)

Hvit trim for seieren - hvis du kan mønstre energien

Vi vil ikke sukkerfrakk det: å male trimmet rundt huset ditt krever noen ekstra trinn som ikke er påkrevd når du maler en vanlig vegg.I tillegg innebærer malingstrimler repeterende, detaljert arbeid som kan etterlate armene og håndleddene trette.Når det er sagt, kan du spare mye penger ved å Diying dette prosjektet.

Det er estimert at maling av all pynt i et 1500 kvadratmeter stort hjem kan koste opptil$1500 på den høye enden. Når du takler arbeidskraften selv, trenger du bare å gjøre rede for kostnadene for forsyninger i jernvarehandelen. Du vil bli overrasket over hva det å male hvitt kan gjøre for å bringe et 30 eller 40 år gammelt hjem med mørke, daterte overflater inn i det nåværende århundre hvor lys og lyst er den dominerende preferansen.

Overskriftsbildekilde: (VH-studio / Unsplash)

Mørkt tre være borte!Å male trimhvite, trinn for trinn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5450

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.